6 راهبرد مهم درباره مساله فلسطین در 3 سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب + جدول / وزارت خارجه چگونه می تواند نقش کاربردی و فعال درموضوع فلسطین داشته باشد؟

0

نشست یک روزه وزرای امور خارجه کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد صبح دوشنبه به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در محل هتل آزادی تهران آغاز شده است

 

.

به گزارش رجانیوز، در این نشست که به منظور بررسی بحران کنونی در غزه و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع فلسطین برگزار می‌شود مقاماتی از 45 کشور عضو جنبش عدم تعهد حضور دارند.

جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر ریاست جنبش عدم تعهد را عهده دار است. مصر، ایران و ونزوئلا سه عضو تروئیکای نم (رئیس قبلی، فعلی و آینده) هستند.

در نشست امروز در تهران وزرای خارجه فلسطین،‌بنگلادش، لبنان، قطر، ونزوئلا، سودان و اوگاندا شرکت کردند.

مقاماتی از کشورهای عضو کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد در سطح معاون وزیر خارجه نیز در این نشست یک روزه حضور دارند.الجزایر، بنگلادش، کوبا، ایران، مصر، هند، سنگال، آفریقای جنوبی، زامبیا، فلسطین، زیمبابوه، اندونزی و مالزی اعضای کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد را تشکیل می‌دهند.

 اما این نشست فرصت مناسب و نقطه شروعی برای فعال تر شدن دیپلماسی منطقه ای و جهانی در قبال تحولات فلسطین است. در جنبش عدم تعهد که 120 کشور عضو آن هستند که بهره گیری از ظرفیت این کشورها می تواند تاثیر بسزایی در موضوع فلسطین بگذارد.

موضوعی که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود در  شانزدهیمن اجلاس سران جنبش عدم تعهد که سال 1391 در تهران برگزار شد، به آن اشاره داشتند.

ایشان همچنین در فرمایشات خود در این اجلاس با اشاره به غصب سرزمین فلسطین توسط نیروهای اشغالگر صهیونیست، برگزاری همه پرسی  با حضور تمامی فلسطینی ها را به عنوان راه حل منطقی و انسانی موضوع فلسطین برشمردند.

حضرت آیت الله خامنه ای در این باره فرمودند:

سخن ما آن است که فلسطین متعلق به فلسطینی‌ها است و ادامه‌ی اشغال آن، ظلمی بزرگ، تحمل‌ناپذیر و خطری عمده برای صلح و امنیت جهانی است. همه‌ی راههائی که غربیها و وابستگان آنها برای «حل مسئله‌ی فلسطین» پیشنهاد کرده و پیموده‌اند، غلط و ناموفق بوده است و در آینده نیز چنین خواهد بود. ما راه‌حلی عادلانه و کاملاً دموکراتیک را پیشنهاد کرده‌ایم: همه‌ی فلسطینی‌ها، چه ساکنان کنونی آن، و چه کسانی که به کشورهای دیگر رانده شده و هویت فلسطینی خود را حفظ کرده‌اند، اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی، در یک همه‌پرسیِ عمومی، با نظارتی دقیق و اطمینان‌بخش شرکت کنند و ساختار نظام سیاسی این کشور را انتخاب نمایند و همه‌ی فلسطینیانی که سالها رنج آوارگی را تحمل کرده‌اند، به کشور خود باز گردند و در این همه‌پرسی و سپس تدوین قانون اساسی و انتخابات، شرکت نمایند. آنگاه صلح برقرار خواهد شد.

هر چند رهبر معظم انقلاب در دیدارها و مناسبت های مختلف اهمیت موضوع فسطین را یادآور شدند اما با نگاهی به سه سخنرانی اخیر ایشان، در دیدار سفرای کشورهای اسلامی ، در خطبه های نماز عید فطر و در دیدار دانشجویان که این سخنرانی ها طی یک هفته بیان شده است، ایشان راهبردهای اساسی و مشخص برای مقابله سیاسی و غیر سیاسی  با رژیم صهیونیستی مطرح کردند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با سفرای کشورهای اسلامی در روز عید فطر سال جاری به 4 راهبرد مشخص در موضوع فلسطین  اشاره داشتند که باید چراغ راه دستگاه دیپلماسی قرار بگیرد.  

ایشان در این دیدار با اشاره به انگیزه‌های سیاسی و قدرت‌طلبانه برخی سران کشورهای اسلامی که امت اسلامی را دچار تفرقه کرده است فرمودند:  پیام روشن ما به دولت‌های اسلامی این است که بیایید به یاری مظلوم برخیزیم و نشان دهیم که جهان اسلام در مقابل ظلم و ستم  آرام نمی‌نشیند.برای تحقق این هدف باید همه‌ی دولت‌های اسلامی از اختلاف نظرهای سیاسی و غیر سیاسی صرف نظر کنند و همه با هم، به کمک مظلومانی بشتابیم که در چنگال گرگ خونریز صهیونیست در حال دست و پا زدن هستند.

آیت الله خامنه ای در ادامه دو وظیفه‌ی اساسی در دستور کار جهان اسلام را ضروری خواندند؛ نخست فراهم کردن امکانات حیاتی برای مردم غزه و دوم، عکس‌العمل قوی و مناسب در مقابل رژیم آدمکش صهیونیست و حامیانش.

رهبر معظم انقلاب همچنین «ابراز برائت و تنفر از همدستان و حامیان جانیان حاکم بر تل آویو» و در صورت امکان «برخورد اقتصادی–سیاسی با آنها» را از دیگر وظایف ملت‌های مسلمان و دولت‌های اسلامی عنوان کردند.

اما راهبرد دیگری که از سوی حضرت آیت الله خامنه ای در قبال قضیه فلسطین ترسیم شده است تجهیز کردن و مسلح کردن گروه های مقاومت در سرتاسر فلسطین است.

ایشان پیش از این در خطبه های نماز جمعه در بهمن ماه سال 1390 با صراحت به حضور و حمایت ایران اسلامی از حزب‌الله و مقاومت فلسطین در جنگ‌های 33 روزه و 22 روزه اشاره داشته و تاکید کرده بودند از هر حرکت و اقدامی علیه رژیم اشغالگر قدس حمایت می‌کنیم.

حضرت آیت الله خامنه ای با این حال در جریان جنگ جاری در غزه تجهیز ملت فلسطین را وظیفه دنیاى اسلام دانستند: « میخواهید خلع سلاح شود تا همین مقدار ضربه‌اى را هم که در مقابل این‌همه جنایت وارد میکند، نتواند وارد کند؛ ما عرض میکنیم به‌عکس، همه‌ى دنیا و بخصوص دنیاى اسلام، موظفند هرچه میتوانند به تجهیز ملت فلسطین کمک کنند.»

پنج روز قبل از این اظهارات و در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب، ایشان با تاکید بر مقاومت قاطع و مسلحانه در برابر رژیم صهیونیستی فرمودند: این اعتقاد ما است که کرانه‌‌ى باخترى هم مثل غزه باید مسلح بشود. دست قدرت [لازم است‌‌]. کسانى‌‌که علاقه‌‌مند به سرنوشت فلسطینند، اگر میتوانند کارى بکنند، کار این است؛ در آنجا هم باید مردم را مسلح کنند. تنها چیزى که ممکن است از محنت فلسطینى‌‌ها بکاهد، عبارت است از همین که دست قدرت داشته باشند، بتوانند قدرت‌‌نمایى بکنند؛ والا با برخورد رام و مطیع و سازش‌‌کارانه، هیچ کارى به نفع فلسطینى‌‌ها انجام نخواهد گرفت و از خشونت این موجود خشن و خبیث و گرگ‌‌صفت چیزى کاسته نخواهد شد.

 مقام معظم رهبری در این دیدار همچنین از همه پرسی به عنوان راه حل منطقی و انسانی برای حل مساله فلسطین یاد کردند.

شایان ذکر است با آغاز جنگ غزه و تبدیل شدن مساله فلسطین به موضوع اول جهان اسلام پس از بحران سوریه، شایسته است وزارت امور خارجه دولت جمهوری اسلامی ایران که در پیگیری راهبردهای اعلام شده از سوی رهبر معظم انقلاب بیشترین وظایف را بر عهده دارد، بر اساس یک برنامه مشخص و با بهره گیری از ظرفیت های جنبش عدم تعهد نقش فعالتر و کاربردی در موضوع فلسطین ایفا کند.

Loading

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!